Εύκολη μπουγάτσα με στέβια χωρίς ζάχαρη και χωρίς σιμιγδάλι

εύκολη μπουγάτσα με στέβια χωρίς ζάχαρη
Εύκολη μπουγάτσα με στέβια χωρίς ζάχαρη και χωρίς σιμιγδάλι

Υλικά για ένα μικρό – μέτριο πυρέξ :

  • ένα κουτί γάλα εβαπορέ (μπορείτε να βάλετε και ελαφρύ )
  • 1 κουτ. της σούπας  & 1 κουταλ. του γλυκού  στέβια Ελληνική (περιέκτικότητα 98% στέβια & 2 % ερυθρυτόλη
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο γάλακτος για την κρέμα και λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (γεμάτες)
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από μισό μικρό λεμόνι
  • λιγότερο από μισό πακέτο φύλλο κρούστας ή λεπτό χωριάτικο φύλλο
  • 2 αυγά
  • κανέλλα

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ. (Είναι καλύτερα πίτες και γλυκά με φύλλο να τα ψήνουμε σε πυρέξ για να ελέγχουμε το ψήσιμο τους και στο κάτω μέρος)

Τοποθετούμε βουτυρωμένα  4 -5 φύλλα .

Σ΄ μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το βούτυρο, την βανίλια το ξύσμα και το αλεύρι. Το αλεύρι μπορούμε να το έχουμε χτυπήσει με λίγο  γάλα με το χτυπητήρι του φραπέ για να ήμαστε σίγουροι ότι δεν θα σβολιάσει. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και προσθέτουμε τη στέβια. Μόλις αρχίσει να πήζει (δεν γίνετε πολύ πηχτό η κρέμα βγαίνει αρκετά ρευστή) αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας πολύ γρήγορα και δυνατά να ενσωματωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα στα φύλλα και προσθέτουμε βουτυρωμένα αλλά 4 φύλλα από πάνω.

Εύκολη μπουγάτσα για διαβητικούς με στέβια χωρίς ζάχαρη και χωρίς σιμιγδάλι
μπουγάτσα με στέβια χωρίς ζάχαρη

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Σχολιάστε