Μαγειρίτσα χωρίς ρύζι (φρικασέ)

Μαγειρίτσα χωρίς ρύζι με μαρούλι αυγολέμονο
Μαγειρίτσα χωρίς ρύζι (φρικασέ)

Υλικά:

  • 2 μικρές συκωταριές αρνίσιες σε μικρά κομματάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 μαρούλια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ποτήρια ζωμό κότας ή μοσχαριού (ή κύβους)
  • 1/2  φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φυτίνη
  • αλάτι – πιπέρι
  • προαιρετικά εντεράκια πλυμένα και ψιλοκομμένα

για το αυγολέμονο

  • 2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά
  • χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
  • αλάτι

 

Ψίλοκόβουμε τις συκωταριές και τα καθαρισμένα εντεράκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 5 -6 λεπτά. Πετάμε το νερό και τους αφρούς που θα βγουν για να μην έχει βαριά μυρωδιά το φαγητό μας.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό και τα κομματάκια της συκωταριάς.  Προσθέτουμε ζεστό το ζωμό το  αλάτι  και  βραστό νερό αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά και προσθέτουμε το μαρούλι κομμένο τον άνηθο και την φυτίνη. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το φαγητό μας. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο  βραστό νερό από τον βραστήρα.

Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο χτυπάμε σε ένα μπόλ τα αυγά με το λεμόνι και λίγο αλάτι προσθέτουμε και σιγά σιγά κουταλιές από το ζουμί του φαγητού. Αποσύρουμέ από την φωτιά για 5 λεπτά  και ρίχνουμε το αυγολέμονο ανακατευόντας πολύ δυνατά για να μην κόψει.

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μαγειρίτσα χωρίς ρύζι (φρικασέ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s